Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Kiitos äänestäjille

kiitos

Kuntavaalit 2021 on ohi ja tuloksena sain 369 ennen tarkastuslautakunnan laskentaa. Kiitos 369:lle äänestäjälle!

Äänimäärä on iloisesti nousujohteinen, mutta tällä kertaa puolueen saadessa vähemmän paikkoja valtuustoon, tämä määrä tuo näillä näkymin minulle saman toisen varavaltuutetun paikan kuin viime kaudellakin. Toki paikka voi vielä muuttua tarkastuslaskennassa, mutta todennäköisesti tulossa on varavaltuutetun paikka sekä paikka valtuustoryhmässämme.

Kiitos kaikille äänensä ja luottamuksensa minulle antaneille <3

kiitos

Viralliset tulokset on nähtävissä valtioneuvoston sivustolla.

Valtuuston lisäksi jaetaan hurja määrä erilaisia luottamustoimia. Ja se on se paikka, missä valmistellaan ja tehdään päätöksiä. Osa asioista käy vain lautakunnassa ja osa puolestaan matkaa lautakunnasta kaupunginhallitukseen ja sieltä valtuustoon.

Jos asia etenee valtuustoon asti, niin valtuustossa usein on jo vähän myöhäistä tehdä muutoksia. Toki valtuusto päättää ja voi palauttaa tai hylätä esityksen, mutta tähän yleensä on jo sitten painavat syyt.

Jokaisella valtuutetulla on periaatteessa vastuu seurata päätöksentekoa jo lautakuntavaiheessa. Vihreillä onkin aktiivista viestimistä ja kommunikointia eri aiheista jo lautakuntavaiheessa. Lautakunnan jäsenten tulee tiedottaa päätökseen tulevista asioista valtuustoryhmää, jotta heillä on mahdollisuus vaikuttaa asioiden käsittelyyn jo lautakuntavaiheessa eikä vasta sitten, kun asia tuodaan valtuustoon.

Tämä on tosin haastavaa, koska päätettäviä asioita on viikottain satoja ja lautakuntia, jaostoja ja ryhmiä useita. Toisaalta hyvä, että valtuustossa on runsaasti eri alojen osaajia, jotka sitten ymmärtävät ja kommentoivat eri alojen lautakuntien toimintaa.

Nyt seuraavaksi haetaan lautakuntapaikkoja, jotka jaetaan puolueille vaalimenestyksen suhteessa ja sen jälkeen puolueet jakavat saamansa paikat jäsentensä kesken.

Tämän jälkeen alkaa olla selvillä kuka Espoossa tulee tekemään päätöksiä seuraavat neljä vuotta.