Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Nuorisotoimelle tiloja koululta

Nuorisotoimella on perinteisesti ollut erillisiä tiloja, mutta Espoon kaupunki haluaa tehostaa erilaisten käyttöä ja Karhusuon yhtenäiskoululle suunnitellut nuoristotilat on nyt peruttu. Seinät on peruttu, mutta toiminta ei!

Soitin nuorisotoimelle ja siellä tiedostetaan Espoon keskuksen nuorisotilojen vähyys ja jopa kokonaan puuttuminen Suvelasta länteen ja pohjoiseen päin.

Tarkoitus on silti järjestää meidänkin alueellamme lisää toimintaa nuorille ja nuorisotoimi oli tyytyväinen siihen, että asukas otti heihin tässä asiassa yhteyttä. Nuorisotoimen viesti menee paremmin perille päättäjille, kun asukkaat – ja erityisesti nuoriso – peräänkuuluttaa palveluita.

Tämän hetken tilanne

Tarkoitus on nyt suunnitella uudet Karhusuon yläkoulun tilat niin, että ne olisivat iltaisin ja viikonloppuisin nuorisotoimen ja asukastoiminnan käytössä. Koska koululla ja nuorisotoimella tilojen tarve on juuri toisiaan täydentävää ajallisesti, niin tämä on erittäin hyvä idea.

Karhusuon yhtenäiskoulun kolmannen vaiheen eli yläkoulun ja kirjaston suunnittelemista ollaan juuri käynnistämässä. Siinä tullaan ottamaan huomioon tilojen laajempi käyttö niin asukastoimintatiloina sekä nuorisotiloina. Tilapalveluiden suunnittelija pyysi olemaan yhteydessä Sivistystoimeen, joka tiloja määrittää. Sinne on hyvä saada myös käyttäjiltä  eli asukkailta ja nuorilta ideoita.

Tiloja ja tiloissa kulkemista tulee suunnitella siten, että eri tarkoituksiin suunniteltuihin tiloihin on mahdollista päästä myös omavalvontaa käyttäen, kuten nyt on monissa liikuntasaleissa on käytössä. Eri tiloista tulee olla toimivat reitit ulos ja mm. vessat käytössä. Tai sitten käytävätilat ovat vapaammin käytössä ja toimijat pääsevät eri luokkahuoneisiin sähköisesti ohjatuilla lukoilla.

Karhusuolla on toiminnassa omatoimintakirjasto, joka on toiminut hyvin ja olemme asukkaina järjestäneet siellä monia tilaisuuksia omatoimisesti eli ilman kirjaston työntekijöitä. Tämä on toiminut hyvin jopa samalle päivälle sovituissa tapahtumissa ja yhteistyö kirjaston kanssa on ollut toimivaa kuten myös Karhusuon koulun kanssa. Uusien tilojen myötä pääsemme virittämään aikaisempaa toimintaa uudelleen liikkeelle, mutta toivottavasti pystymme myös lisäämään toimintaa helposti käyttöön saatavien tilojen avulla.

Unelmien kylä

Pari viikkoa sitten Gumbölen omakotiyhdistyksen porukkaa istui kirjastossa alas ideoimaan Unelmien kylää. Mitä unelmien kylässämme olisi? Mitä haluaisimme siellä tehdä? Ideoita heitettiin niin koirapuistosta, eri liikuntalajeista ja ulkokuntoiluvälineistä sisätiloihin, missä haluattaisiin järjestää monia tilaisuuksia ja erilaisia kerhoja. Puutyö- ja käsityöluokkiin sekä opetuskeittiöön olisi kiinnostusta päästä ja samalla olisi kiva keittää kahvit kirjastolla. Kahvikupin ääressä voisi houkuttaa naapureita porisemaan hetkeksi kirjastolla käydessään ja ehkä joku olisi leiponutkin jotain tarjolle. Tällaista toimintaa varten toivomme kirjastolle pientä keittonurkkaa tarjoilutiskillä – kuin pientä kioskia, joka aukeaa ylä- ja alakoulun yhdistävän käytävän suuntaan, missä olisi istumapaikkoja ja pöytiä.

Smartpost laajentaa myös toimintaansa ja laatikosto on nyt vuokrattavissa myös kerrostalojen rappuihin. Meillä ei rappuja ole, joten voisiko omatoimikirjastossa olla Smartpost? Pian sinne voi tilata myös ruokaa kylmäsäilytykseen ja ruuat voisi napata kotimatkalla mukaansa.

Onko sinulla nuorisoa kotona? Mitä he haluaisivat tehdä? Tällä hetkellä kaipaamme juuri nuorison ideoita ja ääntä suunnittelussa enemmän. Nuorisotoimi ja Nuorisovaltuusto auttavat saavuttamaan nuoria, mutta mielellämme kuulemme ideoista suoraan heiltä jo tässä vaiheessa.

Juuri nyt suunnitellaan Osallistuvan Espoon monitoimijayhteistyöhankkeita tulevalle valtuustokaudelle ja haluamme meidän Unelmien Kylän siihen mukaan. Juuri valittavana oleva uusi valtuusto tulee päättämään mukaan pääsevistä hankkeista alku syksystä – käytäthän ääntäsi paikkalisen toiminnan puolesta, että saataisiin hankkeita myös Keski-Espooseen? Muista 278, kun sunnuntaina käyt äänestämässä.

Tule ideoimaan!

Nyt sinulla on mahdollisuus tulla ideoimaan Unelmien Kylää Karhusuon koululle tiistaina 18.4. samaan aikaan, kun HSY:n kierrätysautot kurvaavat  koulun mäelle. Tule ideoimaan villeimmätkin kyläunelmat! Lisätietoa tapahtumasta, jossa voi jo aloittaa ideointia löytyy täältä:

https://www.facebook.com/events/171745513345771/

25.4. jatkamme ideoiden työstämistä kirjastolla, jonka jälkeen ajatukset lähetetään tiedoksi Osallistuva Espoo hankkeen vetäjille, jotka odottavat lisätietoa meidän ajatuksistamme. Sen tapahtumakutsu löytyy täältä:

https://www.facebook.com/events/297659637333847/