Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

ELY jätti oikaisuvaatimuksen POKE kaavasta

Siikajärvi Mynttilä-Nupuri-Hista
ELYn oikaisuvaatimus POKE kaavasta ei ollut  yllätys. Se oli tiedossa jo päätöksiä tehtäessä.
Jos on yhtään seurannut kaavan käsittelyn vaiheita, niin kaikillahan oli jo tiedossa ELYn valitus.
POKE kaavan käsittelyn viimeiset vaiheet tässä lyhyesti:
  • Syksyllä 2020 POKE-kaava oli nähtävillä
    • ELY jätti kaavasta muistutuksen
  • Keväällä 2021 asiaa käsiteltiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa, kaupunginhallituksessa ja valtuustosssa.
    • ELYn esiintuomia ongelmia ei otettu huomioon kaavassa, koska muutosten vuoksi kaava olisi pitänyt laittaa uudelleen nähtäville. Sen sijaan, että oltaisiin tehty kaavaa prosessin mukaisesti (tehty muutokset ja viety kaava uudelleen nähtäville, kuten olisi pitänyt), päättäjien enemmistö halusi viedä kaavan keskeneräisenä eteenpäin.
  • Kaava  hyväksyttiin enemmistöpäättäjien toimesta kaupunkisuunnittelulautakunnassa (Vihreät jättivät eriävän mielipiteen)
  • Kaava hyväksyttiin kaupunginhallituksessa (Vihreät jättivät eriävän mielipiteen)
  • Kaava hyväksyttiin valtuustossa (Vihreät jättivät eriävän mielipiteen)
Miten tämän jälkeen voi olla yllätys, että ELY valitti kaavasta? Jos ELY antaa lausunnon, mitä ei huomioida, niin totta kai ELY valittaa tästä!
Mikä pointti ensimmäisessäkään nähtäville panossa oli, jos ei olla valmiita muuttamaan mitään muistutusten ja lausuntojen perusteella?
Tämä valitus todellakin oli tiedossa jo etukäteen, vaikka osa päättäjistä halusi viedä eteenpäin puolivalmiin kaavan ilman uudelleen nähtävillepanoa. He kutsuivat tätä nopeuttamiseksi, vaikka tiesivät tilanteen olevan päin vastoin.
Hutiloidun päätöksen tiedettiin jo etukäteen hidastavan prosessia riippumatta siitä, mitä vaalien huumassa osa päättäjistä lupasi nopealla päätöksenteolla saada aikaan.
Surullista, että tällaista asukkaita sumuttavaa politiikkaa tehdään ja asioita tietoisesti hidastetaan, ja se on politiikan ikävä puoli. Tehdään yhtä ja puhutaan toista, vaikka tiedetään sen olevan palturia.
No, eipä nekään päättäjät joudu tästä mitenkään vastuuseen, mutta jotenkin toivoisi, että lehtien jutuissa kerrottaisiin isompi osa totuudesta eikä lähdetä toistamaan tätä samaa. Tai no, riippuu tietenkin mitä kantaa halutaan vahvistaa…
Aikaisempia kirjoituksia POKE löytyy mm. näistä blogin kirjoituksista: