Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Espoon pääpyöräilyreittien kehittäminen – TELA 20.5.2020

pyöräily

Seuraavassa teknisen lautakunnan kokouksessa käsittelyyn tulee Espoon pääpyöräilyreittienohjelma.

https://espooprodfi.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2020504984

Espoon pääpyöräilyreittien kehittäminen, erillishankkeiden toteuttamisohjelman hyväksyminen

Monia asukkaita varmasti kiinnostaa eniten Espoon pääpyöräilyreittien kehittäminen. Tästä keskustelimme jo viime kokouksessa ja sovimme alustavasti, että suunnitelma tulisi asukkaiden nähtäville yhdessä Kotiseudun ulkoilupolut ohjelman kanssa.

Nyt tämä kuitenkin tuli lautakunnan käsittelyyn. Pitää tutustua ohjelmaan tarkemmin, mutta haluan laittaa tämän teille tiedoksi mahdollisimman nopeasti, niin ehditte tutustua ja kommentoida sitä meille teknisen lautakunnan jäsenille ennen 20.5. pidettävää kokousta.

Pääpyöräilyreittien ohjelma löytyy täältä: https://espooprodfi.oncloudos.com/kokous/2020504984-7-1.PDF

Lausuntoja tuli monta:

  • Espoon Vammaisneuvoston lausunto
  • Helsingin kaupungin lausunto
  • Vantaan kaupungin lausunto
  • Kauniaisten kaupungin lausunto
  • Kirkkonummen kunnan lausunto
  • Nurmijarven kunnan lausunto
  • Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausunto
  • Helsingin polkupyöräilijät ry:n lausunto

Ulkoilupolkujen kohdalla lausunnot eivät kuitenkaan vaikuttaneet ohjelmaan mitenkään ja laitoin jo kysymyksen onko joku näistä lausunnoista vaikuttanut ohjelmaan.

Tutustukaa, kommentoikaa ja viestikää ajatuksistanne teknisen lautakunnan jäsenille hyvissä ajoin ennen kokousta.

Onko tämä näin hyvä vai kaipaako se nähtävilläoloa? Vai onko parempi laittaa suunnitelmia eteenpäin ja saada rakentaminen ja parantaminen eteenpäin nopeasti?

Osavuosikatsaus

Teknisen lautakunnan käyttötalouden on ennustettu toteutuvan talousarvion mukaisena eikä olennaisia poikkeamia ole tiedossa, jotka vaikuttaisivat tuloihin tai menoihin siten, etteivät sitovat toimintatulot 37,8 milj. euroa toteutuisi ja että sitovat toimintamenot 58 milj. euroa ylittyisivät.

Teknisen lautakunnan ennustettu talousarvion toteuma sekä käyttötalouden että investointien osalta on selostettu liitteessä teknisen lautakunnan huhtikuun 2020 osavuosikatsaus.

Kunnallistekniikan toimintasuunnitelman tarkistus 1/2020

https://espooprodfi.oncloudos.com/kokous/2020504984-4-1.PDF

Kunnallistekniikan toimintasuunnitelman tarkistuksessa ei ollut suuria muutoksia. Raide-Jokerin rakentaminen on aikatauluaan edellä ja Nupurintien kiertoliittymä sekä Niipperin tien parantaminen löytyvät vielä listalta.

Marketanpuiston ystävät ry:n avustus vuonna 2020

Marketanpuiston ystävät ylläpitävät Espoon Högnäsissä Marketanpuistossa ympärivuotista näyttelypuutarhaa, joka on avoin kaikille kiinnostuneille. Puistossa voi vapaasti tutustua piha- ja puistorakentamisen tekniikoihin, rakenteisiin, valaisimiin, kasveihin ja alan palveluihin aidossa ympäristössä. Marketanpuisto on Suomen ensimmäinen ja suurin piha- ja puistorakentamisen näyttelypuisto. Puisto palvelee viheralan ammattilaisia ja kuluttajia esittelemällä uusia ideoita ja ratkaisumalleja pihoille ja puutarhoille.

Espoo on perustajajäsen Marketanpuiston ystävät Ry:ssä. Yhteistyösopimus puiston rakentamiseen on allekirjoitettu 1998. Marketanpuistoon on rakentumassa hulevesitietokeskus, joka jakaa tietoutta pysyvän näyttelyosastojen lisäksi vuosittaisilla koulutuspäivillä. Espoo on tukenut toimintaa perustamisvuodesta alkaen.

Pitkäkallion puistosuunnitelmasta on valitettu

Katsomme onko toimittu hyvän tavan mukaisesti ja onko tilanteessa korjattavaa.

7
8 Kyläsepäntie -asemakaava-alueen eteläosan katujen katusuunnitelmien ja puistosuunnitelman hyväksyminen
9 Vastauksen antaminen oikaisuvaatimukseen, joka koskee kaupunkitekniikan keskuksen lakimiehen päätöstä 9.1.2020, jossa vahingonkorvausvaatimus hylättiin
10 Tiedoksi merkittävää
11 Kuntalain 92 §:n mukaisen otto-oikeuden käyttäminen teknisen lautakunnan alaisten viranhaltijoiden päätöksiin