Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Sisäilma – ongelmia ja ratkaisuja

9.3.2017 Sellon kirjastossa oli tilaisuus “Ratkaisun avaimia Espoon koulujen ja päiväkotien sisäilmaongelmiin”.

Tilaisuuden järjesti Mika-Erik Walls ja tilaisuudessa Tuula Putus esitteli sisäilmatutkimuksia ja niiden tuloksia. Paljon on jo tiedossa, mutta silti kuntapäättäjät eivät ole ottaneet asiaa todesta. Jos olisivat ottaneet, niin Espoonkaan korjausvelka ei vain kasvaisi, vaan asiaan löydettäisiin ratkaisuja.

Tilaisuudessa puhui myös Pike Hilakari Sisäilmasairastuneet ry:stä. Piken oma ja lasten terveys on kärsinyt sisäilmaongelmista.  Hän kertoi kuinka lapsen mahdollisuudet tehdä töitä on rajoittunut, sillä työpaikan tulee olla puhdas sisäilmasaasteista. Tällaiset lapset kärsivät lopun elämää altistumisesta ja se rajoittaa heidän tulevaisuuttaan. Meidän tulee huolehtia jo sairastuneista sekä ehkäistä uusien kuntalaisten sairastuminen.

Viime valtuustokaudella mm. Vihreät ovat olleet hakemassa rahoitusta koulujen ja päiväkotien ongelmiin ja he saivatkin 10 miljoonan lisäbudjetin joulukuun budjettineuvotteluissa. Harmillisesti Kokoomus laittoi samaan aikaan 100 miljoonaa euroa Tapiolan tunneliin, joten prioriteetit ovat harvinaisen selvät.

Jos koet, että emme voi jatkaa tuhansien lasten ja henkilökunnan terveyden vaarantamista, käytä äänesi kuntavaaleissa sen mukaisesti!

Tulen tekemään töitä sen eteen, että kaikki päiväkotilapset, koululaiset ja heistä huolehtiva henkilökunta saa terveet ja tarkoituksenmukaiset tilat! Voi olla, että siinä pitää joustaa rakennusten ulkonäöstä, niin se on pieni hinta terveyden säätämiseksi.