Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Järkeä koulutilojen hallintaan

Viikonlopun Länsiväylässä julkaistiin kirjoitukseni koulutilojen hallinnasta. Julkisten tilojen ylläpito, korjaus ja rakentaminen eivät vastaa nykypäivää. Koulu ja päiväkoti toisensa jälkeen on homeessa ja homekorjauslistalle alkaa olemaan tunkua. On useita kouluja, joissa on ongelmia, mutta niitä ei vielä tuolla kyseisellä korjauslistalla näy.

Järkeä koulutilojen hallintaan
Järkeä koulutilojen hallintaan. Länsiväylä 11-12.2.2017.

Espoon tulee priorisoida terveet tilat kaikille toimijoille. Se tulee maksamaan, mutta meillä on muita, ei niin kiireellisiä, projekteja, joiden odottaminen ei vaaranna kenenkään terveyttä. Homekoulu on pahinta altistusta, sillä se tuottaa loppuelämän kestäviä terveysongelmia niin henkilökunnalle kuin lapsille.

Homekoulujen kunnostaminen tai uudelleen rakentaminen esim. tyyppikouluratkaisulla, on parasta terveydenhoitamista ja ennaltaehkäisevää toimintaa.

Lisäksi suorastaan suunnitellaan tulevien väistöjen tarvetta. Espoossa on selvillä tulevat koulupaikkatarpeet jo vuosiksi eteenpäin. Jos näitä ei nyt täytetä, niin joudumme kalliisiin väistöratkaisuihin entistä enemmän.

Keski-Espoon yläkoulupaikat ovat selvä tapaus. Yläkoulupaikat ovat jo nyt loppu ja uusi koulu on jo suunnitteilla. Sitä ollaan kuitenkin viivästämässä vaikka tämän viivästämisen vuoksi joudutaan rakentamaan siirtokoulutilat samana vuonna, kun tämän uuden koulun pitäisi valmistua. Mikä tässä on takana? Ei ainakaan kunnan talous, sillä siirtotilojen rakentaminen on kallista!

Toinen on esimerkiksi Kauklahti, jonne kaavoitetaan ja rakennetaan paljon, mutta palveluista ei huolehdita. Sielläkin koulupaikat ovat jo punaisella.

Kunnan pitää tarjota ensin peruspalvelut ja muu on sitten plussaa.