Kehitetään Espoota mukavaksi paikaksi asua asia kerrallaan

Asukasfoorumin aiheena asemakaavat 14.3.2017

Tiedoksi asukkaille marjaana siivola espoo

Meidän alueen eli Vanha-Espoon asukasfoorumin seuraava tilaisuus ensi viikolla ja aiheena on asemakaava. Samalla varmaan keskustellaan Pohjois- ja Keski-Espoon yleiskaavasta, jolla on vahva vaikutus asemakaavojen tulevaisuuteen sekä myös tämän hetkiseen asemakaavatyöhön hidastaen tai jopa estäen sen.

Käytän oman pyydetyn puheenvuoroni mm. Miilukorpi 2:n kaavasta keskusteluun. Miilukorpi 2:n kaava oli nähtävillä vuonna 2008. Kaavatyön etenemisen mukaan sitä ei tarvitse enää tuoda asukkaiden nähtäville. Ei, vaikka se muuttuisi ajanmyötä. Jos se on ollut nähtävillä, niin se riittää. Emme siis tiedä minkälaisia yllätyksiä siellä on tulossa – toivottavasti positiivisia!

Miilukorpi 2 asemakaava
Miilukorpi 2 asemakaava.

Uskon, että Miilukorpi 2:lla tulee olemaan paljon merkitystä meidän alueeseemme. Tällä hetkellä Vanhan Turuntien varrella ja Kunnarlantiellä asuvat ovat olleet eri alueita, sillä välissä on ollut vain metsää ja metsässä menevä lenkkipolku. Nyt alueet tulevat yhdistymään ja alueiden välille tulee tie. Sinne on myös tulossa ainakin päiväkoti, mutta tuleekohan muita palveluita? Tämä tulee muuttamaan alueemme tasapainoa ja toimintaa ja toivottavasti hyvään suuntaan. Asukkaiden kannattaa kuitenkin olla aktiiviisia tämän kanssa.

Keskustelua käydään varmasti myös Lommilan kaavasta. Siitä ollaan väännetty kättä nyt monta vuotta ja valituskierroksia on käyty. Ehkä saamme kuulla Lommilan tämän hetken tilanteen. Itse tiedän, että 2015 lokakuussa tehdystä uudesta kaavaluonnoksesta valitettiin ja Espoo antoi niihin oman vastineensa. Ehkä tässäkin on menty eteenpäin ja toivottavasti kuulemme asiasta Asukafoorumin tapahtumassa lisää.

Nyt siis kannattaa tulla mukaan Asukasfoorumin tilaisuuteen. Se on kaikille avoin ja ilmainen tilaisuus Valtuustotalolla Espoon Keskuksessa. Tässä alla on Asukasfoorumin puheenjohtajan Kari Sipilän kutsu.

Hei,

Tervetuloa Vanha-Espoon asukasfoorumiin kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan alueemme asemakaavoituksesta. Tilaisuus on  Espoon valtuustotalon kahviossa  tiistaina 14.3.2017 alkaen klo 18.00 (kahvitarjoilu klo 17.30-) Kutsu on ohessa. Välittänette kutsun mahdollisuuksien mukaan myös sopiville netti- ja somesivuille sekä kaavoituksesta kiinnostuneille.  Alustajina ovat kaupunkisuunnittelulautakunnan puheenjohtaja Markku Markkula ja aluearkkitehti Liisa Ikonen. Asukasfoorumeilla edistetään asukkaiden ja kaupungin vuorovaikutusta.

Vanha-Espoon alueeseen kuuluvat Espoon keskus, Kirkkojärvi, Tuomarila, Suvela, Kuurinniitty, Kaupunginkallio, Ymmersta, Muurala, Gumböle, Karvasmäki, Järvenperä, Högnäs, Karhusuo,  Kunnarla, Vanha-Nuuksio-Nupuri, Siikajärvi, Nuuksionpää ja Ämmässuo.

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Lämpimästi tervetuloa!

Kari Sipilä
Vanha-Espoon Asukasfoorumin valmisteluryhmän pj.